9 Şubat 2013 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

500 gr un
250 ml ılık su
140 gr toz şeker
100 gr tereyağı
2 yumurta
20 gr mahlep
10 gr instant toz maya
5 gr damla sakızı
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
file badem 

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Hamurun üzerine strechfilm sarıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Hamuru önce ikiye bölüyoruz.Sonra her bir parçayı üçe bölüyoruz.Saç örgüsü gibi şekil veriyoruz.Bu malzemeden  2 tane büyük paskalya çöreği elde ediyoruz.Tepside de biraz mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp file bademle süslüyoruz.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: