22 Ocak 2013 Salı

PERDE PİLAVI

MALZEMELER:

 2 bardak jasmin pirinç
2 orta boy soğan
1 tavuk but-1 tavuk göğüs
2 kaşık tereyağı
tuz,karabiber,yenibahar
kuş üzümü,taze badem
dolmalık fıstık
tarçın

HAMURU İÇİN:

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bademler sıcak suda bekletilip kabuğu soyulur.Tavuk eti ayrı bir yerde haşlanır.İç pilavı için soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur yıkanmış pirinçler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Ayrı bir tavada bademler ve fıstık kavrulur.Bademlerin yarısı ve fıstıklar pirince eklenir.Tuz ve baharatları ekleyip 4 su bardağı kaynar suyla birlikte kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz.Hamur malzemelerini yoğurup merdaneyle ince açıyoruz.Kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp bademlere şekil vererek yapıştırıyoruz.Hamurumuzu kalıbımıza göre yerleştirip pişen pilavımızı ve didiklenmiş tavuk etini koyduktan sonra kalan hamur kenarlarını üstünü örtecek şekilde kapatıyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 200 derece fırında iyice pişiriyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

sevda s. dedi ki...

Off çok severim, zaten görüntüsü de çok davetkar. Ellerine sağlık :)

Senem Cabuk dedi ki...

Off görüntü harika canım ellerine sağlık

kozmetikperisi dedi ki...

elleirne sağlık nefis görünüyor