19 Aralık 2012 Çarşamba

YUVALAMA ÇORBASI(ANTEP YÖRESİ)

MALZEMELER:

250 gr yağsız kıyma
200 gr  pirinç unu
tuz,karabiber
300 gr kuşbaşı et
1 kase haşlanmış nohut
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
kuru nane

YAPILIŞI:

Kıyma,pirinç unu,tuz ve karabiberi  yoğurup küçük top köfteler yapıyoruz.Tencerede küp küp kesilmiş etimizi haşlıyoruz içine önceden haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz.Köfteleri tavada az yağda çeviriyoruz.Köfteleri de tencereye ekliyoruz.Ayrı bir tencerede süzme yoğurtla yumurtayı çırpıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Çorbamız bu şekilde kesilmiyor.Yoğurdunu da ekliyoruz en son çorbanın tuzunu da atıp ocağı kapatıyoruz.Tereyağını kızdırıp naneyle birlikte servis yapıyoruz.Çok pratik ve lezzetli bir çorba mutlaka deneyin derim.

1 yorum:

mehtap dedi ki...

tamda sıcacık çorba içme havası,eline sağlık..