1 Aralık 2012 Cumartesi

PATLICAN PAPUCAKİ(YUNAN MUTFAĞI)


MALZEMELER:(12 KİŞİLİK)

6 adet bostan patlıcan
1/2 demet taze soğan
3 adet domates
4-5 adet yeşil biber
1/2 demet maydanoz
4 yumurta
100 gr taze kaşar
tuz,karabiber
sızma zeytinyağı

YAPILIŞI:

Patlıcanlar uzunlamasına ortadan ikiye kesilir.İçleri oyulur ve tuzlu suda bekletilir.Oyulmuş patlıcanların içi ve dışı zeytinyağıyla yağlanır ve tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirilir ve soğumaya bırakılır.Tuzlu suda bekletilen patlıcan içleri suları sıkılarak kağıt havluya alınır.İnce kıyılır.Tavaya zeytinyağı konulup ince doğranmış domates ,patlıcan ve biberler kavrulur.İnce doğranmış yeşillikler ve tuzu karabiberi eklenir.Bir kasede yumurtalar çırpılır ve rendelenmiş kaşar peyniriyle pişmiş sebzeler karıştırılır.Hazırlanan karışım patlıcanların içine yerleştirilip180 derece fırında 15 dk. pişirilir.Afiyet olsun.

1 yorum:

u.aydin dedi ki...

mmmm harika oluyordur bu,patlicanin her turlusune varim.ellerine saglik,sevgilerle...