21 Aralık 2012 Cuma

MANTARLI SAFRANLI PİLAV

MALZEMELER:

4 su bardağı jasmin pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı safran
1 kg mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı kaynar su
tuz,karabiber
1/2 demet dereotu

YAPILIŞI:

Tencereye yağ konulup pirinçler kavrulur.Ayrı bir tencerede mantarlar kaynar suda 10 dk. pişirilir ve ince ince doğranır.Pirinçlerin içine safran ,kuş üzümü,mantar,tuz  ve karabiber eklenir.Suyunu ilave edip kısık ateşte 20 dk.pişirilir.Pilav demlendikten sonra dereotu eklenir ve pasta kalıbında şekil verilir.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntü süper canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mehtap dedi ki...

safranı ilk anneannemin yaparken kullandığı zerdeden tanıdım,pirinçle uyum sağlıyor demekki pilavlarda da nefis oluyor,eline sağlık,harika olmuş.