18 Kasım 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

MALZEMELER:

1 kg kereviz
2 adet havuç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 portakal suyu
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı

YAPILIŞI:

Soğanlar yemeklik doğranır.Kerevizleri soyup ortalarını elma oyacağı ile oyuyoruz.Havuçları temizleyip kerevizlerin ortalarına yerleştiriyoruz.1 cm kalınlığında halka halka kesiyoruz.Tencereye yağ,soğan,portakal suyu,şeker ve tuz konur.Kerevizleri dizip kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.

4 yorum:

Şehrinaz dedi ki...

nefis ben çok seviyorum kerevizi , ellerine emeklerine sağlık...

u.aydin dedi ki...

salatasi haric yemedigim birsey ama goruntu super ellerinize saglik...

Esen Can dedi ki...

Benim yaptığım ve bayılarak yediğimiz tarif :) Ek olarak kereviz gibi yuvarlak doğradığım patatesler de var bizimkinde, ortalarında yine havuçla :)

Cihan dedi ki...

muthis keyifli gozukuyor....
kereviz sever oldugumdanmi nedir?
hersey cok hos duruyor
sevgiler