27 Kasım 2012 Salı

VİŞNELİ KEPEKLİ KURABİYE(KOMŞU FIRIN USULÜ)

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
alacağı kadar kepekli un

İÇ MALZEME:

250 gr vişne
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı su.

Ben vişne reçelini süzdükten sonra kullandım. Bu şekilde de deneyebilirsiniz.

YAPILIŞI:

Tüm malzeme yoğrulur.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.İç malzemesi için vişne ve şeker pişirilir.Nişastayla su karıştırılır ve eklenir.Kıvam koyulaşınca ocaktan indiriyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine malzemesini koyup yuvarlıyoruz.175 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.



3 yorum:

Yagmur İpar dedi ki...

Canım harika bir sunum olmuş. Üzerindeki çatlaklar süper. Bu aralar yağlı diye hiç kurabiye yapasım yoktu. Bu tarifte zira bayağı az kullanılmış. Harika olmuş. Eline sağlık bebeğim. :) Öpüyorum...

Leyla Kılıç dedi ki...

Ellerine sağlık canım kurabiyelerin harika yanına çayla nefis olur.

Kızsal Şeyler Blog dedi ki...

5 çayı için süper olur yollar mısın birkaç tane :) ellerine sağlık sevgiler blogkizsalseyler