1 Kasım 2012 Perşembe

KAPARİLİ İGLO ALASKA MEZGİT BUĞLAMA VE KARİDESLİ PİLAV



Malzemeler:

20ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 adet limon
4 adet iglo alaska mezgit
2 yemek kaşığı kapari
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz ,tane karabiber
1 çay bardağı sebze suyu

Yapılışı:

İglo alaska mezgiti ;kapari,zeytinyağı,tuz,karabiber ve defne yaprağıyla marine ediyoruz.Tavaya zeytinyağını koyduktan sonra halka halka doğranmış soğanları,domatesleri,limonları ve balık filetosunu üst üste kule şeklinde diziyoruz.En üste tereyağını ilave ediyoruz.Suyunu koyup önce yağlı kağıda sonra folyoyla tavanın üzerini kapatıyoruz.Kısık ateşte 10-12 dk. pişiriyoruz.

İGLO GURME KARİDESLİ PİLAV

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı temizlenmiş iglo gurme karides
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz,karabiber
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp süzüyoruz.Karidesleri küçük parçalar halinde doğruyoruz.Tereyağı ve sıvıyağını ekleyip karidesleri soteliyoruz.Pirinçleri ekleyip kavuruyoruz.Şekeri,tuzu ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: