11 Kasım 2012 Pazar

BOUIL A BAISSE ÇORBASI(FRANSIZ MUTFAĞI)


Geçen akşam EKS 'de EMSAN Yemek Günleri için bloggerlarla bir araya geldik.   
                                     
BOUIL A BAISSE  ÇORBASI(4 kişilik)

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa
1 sap kereviz
1 domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı safran
1 adet fileto balık
1 dal rezene
1 dal taze kekik
1/4 portakal kabuğu kurutulmuş
1 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı beyaz şarap(isteğe bağlı)
balık suyu
tuz,karabiber
kruton servis için

Yapılışı:

Balıkları küp küp kesip zeytinyağı ,tuz,karabiber ve safranla marine ediyoruz.Tencereyi ısıtıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı,sarımsağı kavuruyoruz.Ardından ince kıyılmış pırasayı,kereviz sapını,domatesi,portakal kabuğunu,kekiği,rezeneyi,defne yaprağını ekliyoruz.Balık suyunu ilave ediyoruz.Balıkları ilave edip 7 dk. kaynatıyoruz.Tuzunu ve karabiberi ekliyoruz.Krutonla servis ediyoruz.

1 yorum:

vişnap dedi ki...

Şekercim bunu herhangi bir balık filetosu ile yapabilirmiyiz.Mesela palamutu düşündüm ben .Çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsun .Sevgilerimle...