1 Kasım 2012 Perşembe

ARMUTLU MİLFÖY TATLISI

MALZEMELER:

4 adet iglo milföy  hamuru
2 adet armut
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 su bardağı  esmer şeker

KREM PATİSSERİE İÇİN:

250ml süt
60 gr toz şeker
35 gr un
25 gr tereyağı
1 paket vanilin ya da 1 vanilya çubuğu
2 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayın.Milföyleri ortadan ikiye kesip tepsiye diziyoruz.Kürdan yardımıyla milföyleri deliyoruz.Üzerlerine esmer şekeri serpip fırına veriyoruz.Yapışmaz bir tavada 1 su bardağı esmer şekeri eritiyoruz.Armutları soyup küp küp doğruyoruz.Armutlar karamelize olduktan sonra ocaktan alıyoruz.Kreması için sütü,yumurtayı,unu ve şekeri çırpıp pişiriyoruz.Ocaktan almaya yakın yağı ve vanilyayı ilave ediyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Milföylerin arasına kremayı sıkıp armutlu karışımından ilave ediyoruz.Üzerini tekrar milföyle kapatıyoruz.En üste pudra şekeri serpiyoruz.Dondurmayla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Şepşeker dedi ki...

Oooh mipmis ! Ellerine sağlık !