13 Ekim 2012 Cumartesi

TAVUK SUYU HAZIRLAMA

MALZEMELER
2 kg kemikli tavuk eti
250 gr havuç
250 gr kuru soğan
250 gr kereviz sapı
250 gr maydanoz
tane karabiber,tuz
1-2 tane defne yaprağı
1/2 limon suyu
YAPILIŞI
Yıkanmış tavuk etini büyük bir tencereye koyup üzerine dörde kesilmiş soğanı iri doğranmış havucu kereviz ve maydanoz saplarını yerleştiriyoruz.Yarım limon suyunu tane karabiberi  tuzu ve suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz.Üzerinde biriken köpükleri yani kefini alıyoruz.Kısık  ateşte 3 saat kadar kaynatıyoruz.Karton bardaklara  paylaştırıp soğuduktan sonra buzluğa yerleştiriyoruz.Özellikle çorba ve pilavlar için  lezzetli ve sağlıklı bir seçim.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: