13 Ekim 2012 Cumartesi

ELMALI IHLAMUR REÇELİ

MALZEMELER:

1 su bardağı  ıhlamur çiçeği
1 su bardağı  kaynar su
1 kg elma
4 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
3-4 tane karanfil
1 tarçın çubuğu

YAPILIŞI:

Ihlamur çiçeğini bir bardak kaynar suda bekletiyoruz.Elmaları soyup kararmaları için limon suyu döküyoruz.Elmaları küp küp kesiyoruz.Üzerlerine şekeri döküp tencereye alıyoruz.Ihlamur çiçeklerini suyuyla birlikte tencereye ekliyoruz.Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Kıvamı yoğunlaşınca karanfil, limon suyu ve tarçını ilave ediyoruz. Reçelin olup olmadığını anlamak için buzluğa bir porselen tabak koyup soğuyunca çıkarıyoruz.Tabağa biraz  reçel döküp çabuk akıp akmadığına bakıyoruz.Sıvıysa hemen akar ve reçeliniz olmamış demektir.Ağır ağır akarsa kıvamı tutturmuşsunuz demektir.Afiyet olsun.


3 yorum:

Özgen dedi ki...

Bu reçele bayıldım şifa deposu olmuş elinize sağlık sevgiler...

Akdeniz Kızı dedi ki...

elma ve ıhlamur enfes...kokusunu aldım sanki.....ellerinize sağlık

vişnap dedi ki...

Oyyy oyyy canım ıhlamur dedin burnuma miss gibi kokuları geldi.o ne güzel miss gibi kokar ellerine sağlık.Elma ile berabere çok faydalı lezzetli olmuştur.Ellerine sağlık