20 Ekim 2012 Cumartesi

EV BAKLAVASI


MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
alacağı kadar un.

ÜZERİNE:

250 gr tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu.
Açmak için mısır nişastası ve arasına ceviz içi.

YAPILIŞI:

Tüm malzemeler yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.30 dakika dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde 45 bezeye ayrılır.15 beze bir açılır.Aralarına nişasta serpilir.Her açılan 15 beze tepsiye alınıp aralarına ceviz serpilir.45 kat olan baklavamızın üzerine tereyağını eritip döküyoruz. 160 derece fırında  üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Şerbeti önceden kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Baklava sıcak şerbet soğuk olacak.Afiyet olsun.



6 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

NEFİSSSSSSSSSSSS

mutfagabuyrun dedi ki...

offfff.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Emine Kaya dedi ki...

Kesimi harika tadına da bizim yerimize bakarsınız hayırlı bayramlar..

Cafe Portakal dedi ki...

harika duruyor ellerine sağlık
sevgiler

caferengigül dedi ki...

Yok böyle bir güzellik.Elinize sağlık.

Şepşeker dedi ki...

Ayyy harika görünüyor , yarında ben baklava açacağım ;)

Blogu takibe alıyorum izninizle ;)