13 Ekim 2012 Cumartesi

BANYOLU BÖREK

MALZEMELER
6  yufka
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
yumurta sarısı,susam.
YAPILIŞI
Yağı eritip sıvıyağla karıştırıyoruz.Yufkalar 3 kat üst üste getirilerek aralarına karışım sürülür.8 eşit parçaya bölünür.İç harcı için soğan yemeklik doğranıp yağda çevrilir.Kıyma eklenip kavrulur ve karabiber tuz ilave edilir.Yufkalara iç harcı bölüştürdükten sonra sigara böreği gibi sıkıca sarıyoruz.Geniş bir kaseye soğuk su koyup yufkaları 1 dk. içinde bekletiyoruz.Sonra sıkıp ister buzlukta saklıyoruz ister yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

nefis olmus canim
ellerine saglik
:-))