3 Ağustos 2012 Cuma

PATATESLİ UNLU BÖREK

MALZEMELER
3 yufka
3 adet patates
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
1 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
karabiber,pul biber,tuz
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp rende yapıyoruz.Ayrı bir yerde soganı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz.Patatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Kaşar peynirini ve baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz.Yufkanın birini seriyoruz.Sıvıyağ ve tereyağ karışımını sürüp un ve nişasta karışımını tel süzgeçle serpiyoruz.Kenarlarını içe doğru kıvırıp kare haline getiriyoruz.Bir ucuna patatesli karışımdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.8 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz.Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıyoruz.24 adet börek elde etmiş oluyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

sevda s. dedi ki...

Off, görüntü harika :) Ellerine sağlık :)

Gece dedi ki...

patates candıır :)
acıkmışım da taaam, nasıl canım çekti :))