3 Ağustos 2012 Cuma

HAŞHAŞ EZMELİ AÇMA


MALZEMELER
6 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ
250 gr tereyağı
200 gr haşhaş ezmesi
1 su bardağı ceviz içi
ÜZERİNE
2 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Hamurun malzemeleri karıştırılıp yoğrulur.Mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.Bu arada tereyağını eritip içine haşhaş ezmesi ve çekilmiş ceviz içi karıştırılır.Hamur kabarınca mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.Hamurun üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp rulo şeklinde katlıyoruz.Ruloyu kıvırarak daire şeklinde kapatıyoruz.Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılan 190 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

sevda s. dedi ki...

Çok güzel görünüyor, çokta severim. Ben de mi yapsam? Ellerine sağlık :)

vişnap dedi ki...

Canım ellerine sağlık olsun çok nefis görünüyor .Haşhaş zaten favorimdir.Diğer tariflerine de yarın bakacağım .Sevgi ile kal ..

çenesiçok dedi ki...

Aman yarabbiii. Ben haşhaşlı çöreği çok severim yaaa çok severiiim.