20 Mayıs 2012 Pazar

HAŞHAŞLI VE SADE AÇMA

MALZEMELER
6 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİN
250 gr tereyağ
200 gr haşhaş
1 su bardağı ceviz
2 yumurta sarısı üzerine
YAPILIŞI
Ilık sütün içine maya ve şeker konur.Unun yarısı yoğurma kabına konur ortası açılarak bu karışım dökülür.Diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.Mayalanması için bekletiyoruz.Hamur bezelere ayrılıp tabak büyüklüğünde açılır tereyağı sürülür ve haşhaşlı karışım sürülür.Rulo yapılarak sarılır ve uçları birleştirilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Tepsi mayası için bekletilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 190 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: