16 Mayıs 2012 Çarşamba

HAMAYİLİ BÖREK


MALZEMELER
6 yufka
2 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı süt
HARCI İÇİN
300 gr beyaz peynir
1 yumurta akı
maydanoz
YAPILIŞI
Yufkanın birini serip karışımı fırça yardımıyla sürüyoruz.İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üst üste seriyoruz.Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getiriyoruz.Hazırladığımız içi kare haline gelen yufkanın her yerine paylaştırıyoruz.Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şeklini veriyoruz.Üçgenlerin ortasından keserek 8 adet börek elde ediyoruz.6 yufkadan toplam 24 adet çıkıyor.Böreklerimizi buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz.En az 6-7 saat buzlukta beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

mehtap dedi ki...

milföy gibi olmuş görünüşü..eline sağlık..

derya ö. dedi ki...

İsmini görünce çok şaşırdım, biz bunun baklava yufkasından olanını yaparız, tatlı olarak, içinde de pirinç vardır:)) Bayramların vazgeçilmezidir, babaannem mutlaka baklavanın yanında hamayli de yapar:) Ben çok tercih etmem ama ev ahalisi bayılır:)) Hamayiliyi bildiğinize göre sanırım siz de arnavutsunuz:)) ellerinize sağlık, sevgiler...