16 Mayıs 2012 Çarşamba

GÜL TATLISI


MALZEMELER
250 gr  tereyağı
1/2 su bardağı fındık yağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
7-8 damla limon suyu.
250 gr badem.
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Margarini eritip soğutuyoruz.Tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Dilerseniz kırmızı gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz.Merdane yardımıyla açıp çay bardağıyla kesiyoruz.4 taneyi üst üste koyarak iki tane bademi yerleştiriyoruz.Rulo yaparak ortadan ikiye kesiyoruz.Fırın tepsisine yerleştirip 170 derece fırında 50 dk. pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuk şerbeti döküyoruz.Afiyet olsun.

4 yorum:

berrin dedi ki...

gül şekli nasıl veriyor anlamadım şahane gözküyorlar ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

bayıldım görüntüye canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Asuman'la dedi ki...

ay bi ben yapamadım gül tatlısından artık tarifide var çalışmalara başlasam hiç fena olmaz hani :) ellerine sağlık

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Ellerine sağlık görüntü süper