2 Nisan 2012 Pazartesi

TRAŞO(FRANSIZ PASTASI)

MALZEMELER
6 yumurta akı
400 gr toz şeker
200 ml krema
100 gr beyaz kuvertür
100 gr bitter kuvertür
YAPILIŞI
Yumurta akıyla toz şeker mikser yardımıyla çırpılır.Çemberin kenarları ve altı merengle sıvanır.Altına yağlı kağıt sermeyi unutmayın.Başka bir tepsiye kalan merengden çember boyutunda taban hazırlanır.Krema poşetiyle de küçük bezeler dökülür.140 derecede 15 dk. pişirilir.Fırında kuruması için bırakılır.Ganaj için 100 ml krema ile beyaz çikolata,yine 100 ml.krema ile bitter çikolata benmari usulü eritilir.Çemberde olan merenge beyaz ganaj dökülür.Dondurucuda bir süre bekletilir.Sonra taban yerleştirilir ve çikolatalı ganaj dökülür.En üste bezeler konulur.Buzdolabında en az 12 saat bekletilir.Afiyet olsun.

1 yorum:

Yagmur İpar dedi ki...

canım eline sağlık. Pasta benim için zor iş. Ara sıra kendimi denemek içinde yapsam zorlanıyorum biraz. Senin pastanda hoş görünüyor. Eline sağlık. Öpüyorum. :)