25 Nisan 2012 Çarşamba

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI


MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı tel şehriye
1 orta boy soğan
4-5 adet yeşil sivri biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
3 su bardağı kaynar su(bulgurun cinsine göre)
YAPILIŞI
Sıvı yağda minik doğranmış biberleri ve yemeklik doğranmış soğanı çeviriyoruz.Sonra tel şehriyeyi kavuruyoruz.Bulguru,tereyağını ve tuzunu ekledikten sonra kaynar suyu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.Demlendikten sonra servis yapıyoruz.

1 yorum:

servis dedi ki...

Paylaşımlarınız gerçekten bizi çok keyiflendiriyor ve Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.