16 Nisan 2012 Pazartesi

KURU DOLMA (ANTEP MUTFAĞI)


MALZEMELER
1 dizi kuru patlıcan
3 su bardağı pirinç
4-5 adet soğan
2 kesme şeker
1 baş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nane
250 gr tane sumak
2 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,reyhan,dolma baharı
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranıp yağda sotelenir.Yıkanmış pirinç eklenip kavrulur.Salça ilave edilip biraz daha kavrulur.Üstünü geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.Tane sumak ılık suda bekletilir.Ocağı kapattıktan sonra tüm baharatlar ve ekşisi eklenir.Kuru patlıcanlar sıcak suda 5-10 dk. kaynatılır ve soğuk suya atılır ardından süzülür.Patlıcanlar bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup tencereye dizilir.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: