16 Nisan 2012 Pazartesi

KİRAZ KURABİYE


MALZEMELER
2 paket petit beure bisküvi
2 yemek kaşığı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı vişne suyu
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı toz şeker(bulamak için)
1 kase kiraz sapı
kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI
Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz.İçine bal,pudra şekeri,süt, vişne suyu ve gıda boyası ekleyip yoğuruyoruz.Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp içine fındık yerleştirip tekrar yuvarlıyoruz.Toz şekere bulayıp kiraz saplarını takıyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

çok güzel olmuşler, ellerine sağlık canım, sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

yıllar önce peşpeşe bir kaç kez yaptım sonra yapmaz oldum,ellerine sağlık çok güzel olmuşlar canım
sevgilerimle...