22 Nisan 2012 Pazar

KIBRIS TATLISI


MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviziçi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
KREMASI İÇİN
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
YAPILIŞI
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Biraz tuz ilave edilir.Sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.Yağlanmış borcama döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.Şerbeti kaynatıp ılık döküyoruz.Bir tencereye un,nişasta,şeker ve sütü koyup kremayı pişiriyoruz.Kaynayınca ocaktan alıp kremşanti tozu ve vanilyayı ilave edip çırpıyoruz.Soğuyan krema şerbetli kekin üzerine dökülür.Ceviz ve fıstık tozuyla süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bizde çok seviliyor bu tatlı ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım