27 Nisan 2012 Cuma

ÇİĞ BÖREK

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
alacağı kadar un

İÇİ
400 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı su
YAPILIŞI
Hamuru yumuşak ele yapışmayacak kıvamda yoğuruyoruz.12 bezeye ayırıyoruz.Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.Kıymalı içi yarım ay şeklinde yayıyoruz.Hamurun kenarlarını su ile ıslatıp yapıştırıyoruz.Kesici yardımıyla kenarlarını şekillendiriyoruz.Derin bir tavada bol kızgın yağda kızartıyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

yeni hayat dedi ki...

bir eskişehirli olarak bayılırım 'çiböreğe' :))

NİRVANA dedi ki...

bende eskişehirde okumus biri olarak bayılıyorum...harikasın canım...