5 Nisan 2012 Perşembe

BAĞDAT KURABİYESİ


MALZEMELER
500gr un
250 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
10 gr yaş maya(1/4)
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 gr limon tuzu
5 gr tuz
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket krema
İÇ MALZEMESİ
Hurma,İncir,Kayısı,Ceviz içi,tarçın
YAPILIŞI
Malzemeler yoğrulup 30 dk. buzdolabında dinlendirilir.Hamur 2-3mm kalınlığında açılır.Kupa yardımıyla yuvarlak kesilir.İç karışım konulup top şekli verilir.Hamur şekilli kalıplara yerleştirilir.İsterseniz kurabiye gibi yuvarlayıp tepsiye dizebilirsiniz.180 derece fırında 30-40 dk. pişirilir.Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.

11 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık canım harika:))

Cafe Portakal dedi ki...

mmmm güzel ellerine sağlık sevgiler

Şehrinaz dedi ki...

farklı bir tarif hem maya var hemde k.tozu tadını merak ettim ellerine emeklerine sağlık...

Fatma dedi ki...

değişik bir kurabiye tarifi ellerine sağlık canım sevgiler:)

vişnap dedi ki...

Ellerin emeklerin dert görmesin İşte bir değişik tarif daha hemen yazmalıyım tarif defterime canım.Sevgilerimle

Tombul Tarifler dedi ki...

değişik olmuş denemek lazım keşke tadı hakkında biraz bilgi verseydiniz bizim için de fikir olurdu. elinize sağlık

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok şık görünüyorlar mayalı hamurdan tadı nasıl acaba merak ettim sevgiler...

Joan dedi ki...

these looks delicious! yummy!!

NilayinSihirliElleri dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK

mehtap dedi ki...

çok tatlı görünüyorlar,iç malzemeleri harika eline sağlık.

Priscilla dedi ki...

yummy :)!