11 Mart 2012 Pazar

TRAVENTEN TATLISI

MALZEMELER
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır nişastası
3-4 su bardağı un
1 yumurta
İÇİ
3 su bardağı ceviz
ŞURUBU
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu.
YAPILIŞI
Tereyağı,nişasta ve ceviz hariç tüm malzeme yoğrulur ve 30 dk. dinlendirilir.14 bezeye ayrılır.İlk yedi beze nişastayla tek tek açılır.Aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste konur.Rulo şeklinde sarılıp dolapta 20 dk. dinlendirilir.Kalan 7 bezeye de aynı işlem uygulanır.Dolaptan çıkarınca bir parmak kalınlığında dilimlenir.Dilimlenen parçalara ceviz konup kapatılır.170 derecede üzeri kızarana dek kızartılır.Fırından çıkınca önceden kaynatılıp soğutulmuş şerbeti dökülerek dinlendirilir.Afiyet olsun.

2 yorum:

bittermutfakta dedi ki...

ımmm şerbetli tatlıları çok severim.Çok hoş bir ismi var ve görünümüde çok şık..ellerinize sağlık
sevgilerimle

Senem dedi ki...

çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık