20 Mart 2012 Salı

PROFİTEROL

MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
1 fiske tuz
3 gr şeker
1 su bardağı un
4-5 yumurta
1 paket pastacı kreması
1 paket bitter çikolatalı sos
YAPILIŞI
Bir tencerede su,tuz,şeker ve margarini ocakta kaynatıyoruz.Sonra un katılıp karıştırılır.Hamur ılındıktan sonra yumurtalar tek tek kırılıp iyice yedirilir.Hamur krema torbasına konularak fırın tepsisine sıkılır.200 derece fırında hamurların içi boşalana kadar pişirilir.Fırını kapattıktan sonra 7-8 dk. fırının içinde tutuyoruz.Arasına pastacı kreması sıkılıp üzerine çikolatalı sos pişirilip soğutulup gezdirilir.Çikolata rendesiyle süslenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: