24 Mart 2012 Cumartesi

PAPATYA TARTÖLET

MALZEMELER
250gr tereyağı
500gr un
100gr pudra şekeri
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 limon rendesi
İÇİ
250 gr çekilmiş ceviz
125 gr sana
150 gr toz yeşil fıstık
4 yumurta
1 vanilya
1 çay fincanı kayısı marmeladı
1 limon kabuğu rendesi
200gr kabuğu soyulmuş bademiçi
YAPILIŞI
Margarin bıçakla kıyılır ve unla birbirine yedirilir.Hazırlanan hamur 20 dk. dinlendirilir.Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır.Şeker,ceviz,marmelat,vanilya ve limon kabuğu ilave edilip çırpılır.Hamur 22 eşit parçaya ayrılıp merdane yardımıyla küçük tartölet kalıplarına yerleştirilir.Tartöletlerin diplerine 1 çay kaşığı marmelat konur.Sonra yumurtalı karışım kalıplara paylaştırılır.160-170 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerlerine fırçayla marmelat sürüp badem ve toz fıstıkla süslenir.Afiyet olsun.

3 yorum:

sevda dedi ki...

bayıldım görüntüye canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzeller bahara uygun bir tarif olmuş:))

Böğürtlen Taneleri dedi ki...

Görüntü mükemmel eminim tadıda öyledir ellerine sağlık.