3 Mart 2012 Cumartesi

KARAMELLİ KROKANLI PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
125 gr toz şeker
180 gr un
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı FO katkı maddesi.
Tüm malzemeleri mikserle 15 dk. çırpıyoruz.Tepsiye yağlı kağıt serip 22 cm çembere ortasını çukur bırakacak şekilde döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz.
PASTA KREMASI
500 ml süt
1 su bardağı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya.
Unla yumurtayı çırpıyoruz.Şekeri ve sütü ekleyip pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra çırpılmış krem şantiden 2 yemek kaşığı katıp mikserle karıştırıyoruz.
KROKAN İÇİN
250 gr toz şeker
250 gr taze badem.
Kısık ateşte şekeri karamel haline gelene kadar eritiyoruz.Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyduktan sonra karamelin içine atıyoruz.Mermer tezgaha döküp soğutuyoruz.Merdane yardımıyla kırıyoruz.İsterseniz fındık ya da fıstık da kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Pandispanya keki pasta ipiyle ortadan ikiye ayırdıktan sonra 1 paket kremşantiyi 150 ml.sütle çırpıyoruz.Ortasına ince bir tabaka sürüyoruz.İçine kestane şekerlemesi ve krokan kullanıyoruz.En üstü krem şantiyle sıvadıktan sonra FO Karamelli jeli kullanıyoruz.7 çorba kaşığı jeli iyice çırpıyoruz.Seyreltmek için azar azar su ekleyip çırpıyoruz.En üste jeli döküyoruz.Kalan krokanlarla pastayı süslüyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Fatma dedi ki...

offf ok nefis görünüyor ellerine sağlık
sevgiler:)