25 Mart 2012 Pazar

FELLAH KÖFTE(ADANA MUTFAĞI)

MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz.
SOSU İÇİN
3-4 domates rendesi
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz.
YAPILIŞI
Bulgur kaynar suyla yıkanarak şişmesi için bekletilir.Diğer malzemeler eklenerek yoğrulur.Çok katı olmaması için ara ara su ilave edilerek yoğrulur. Tencereye kaynar su,tuz ve limon suyu koyulur.Kaynamaya başlayınca minik minik yuvarladığımız ve parmağımızla bastırdığımız köfteleri tencereye atıyoruz.Köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.Yaklaşık 15dk. pişiriyoruz.Sosunu ayrı bir tencerede kaynatıp ılınmaya bırakıyoruz.Servis yaparken köfteler sıcak sosu ise ılık olmalıdır.Afiyet olsun.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

enfesss bir görüntü..ellerine sağlık

Mutfak dili dedi ki...

Ziyaretiniz icin tesekkurler.
tarifleriniz cok guzel surekli takip ediyorum sizi..
Zevgiler..