30 Mart 2012 Cuma

BİBERLİ EKMEK(HATAY MUTFAĞI)


MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
alabildiği kadar un.
ÜST HARCI İÇİN
250 gr lor peyniri
2-3 yemek kaşığı kekik
2 kuru soğan
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı zahter.
YAPILIŞI
Maya ılık suyla karıştırılır ve kabarması beklenir.Ardından diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur.Mayalandırılmaya bırakılır.Bir tavada incecik doğranmış soganlar sıvıyagda kavrulur.Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.Ocak kapatılıp diğer malzemeler ilave edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elimizle açıp üzerine iç malzemesi sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.

8 yorum:

Hatice dedi ki...

Bunu bi arkadaşımda yemiştim. Tadı çok güzel. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.

Saliş Mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık olsada yesek acı dedimmi akan sular duruyor bende ...

vişnap dedi ki...

Mutlaka yapmalıyım hele acı oldumu hiç dayanamam ellerine sağlık Sevgilerimle..

kardeşler-nikahşekeri dedi ki...

ESki komşum İskenderun'luydu,şimdi taşındı..Her ona oturmaya gidişimizde bize biberli ekmek yapmasını isterdik..Çok beğendiğimiz bir lezzetti..paylaşım için teşekkürler:)

Fatma dedi ki...

çok severim ellerine sağlık nefis görünüyor:)

Fatma dedi ki...

çok severim ellerine sağlık nefis görünüyor:)

sevda s. dedi ki...

Offf, hiç yemedim ama eminim çok lezzetlidir. Olsa da yesek :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hmmm galiba degisik birsey denemem lazim..elinize saglik