20 Mart 2012 Salı

ARNAVUT BÖREĞİ

MALZEMELER
1kg böreklik un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su.
250 gr tereyağı ve sıvıyağ karışımı (aralarına sürmek için)
1 kg çiğ ıspanak
250 gr taze kaşar
1 soğan
tuz
kırmızı pul biber.
YAPILIŞI
Hamur yoğrulur kıvamı yumuşak olacak.En az bir saat üstüne nemli bez örtülerek dinlendirilir.12 bezeye ayrılır.6 tanesi ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yağ sürdükten sonra üst üste konularak el yordamıyla çekilerek yufka büyüklüğüne getirilir.Tepsi yağlanarak 6 tanesi konur.Arasına soğanla kavrulmuş ıspanağı ve kaşar rendesini seriyoruz.Tekrar 6 tanesine aynı işlemi uygulayarak üzerine seriyoruz.Üzerine kalan yağı dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Ben 3 er yufkadan rulo yaparak gül böreği şeklinde çevirdim.Kol böreği şeklinde de deneyebilirsiniz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Mutfak dili dedi ki...

Elinize saglik olsun harika gozukuyor..
Sevgiler..