12 Şubat 2012 Pazar

ALMAN PASTASI


MALZEMELER
100 gr tereyağı
2 yumurta
100 gr şeker
20 gr yaş maya
1/2 bardak su
1/2 paket damla sakızı
KREMASI İÇİN
500 gr süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 bardak şeker
3 kahve fincanı un
YAPILIŞI
Krema için önce un ve yumurta çırpılır.Sonra süt ve şeker ilave edilip pişirilir.Soğumaya bırakılır.Mayalı hamur yoğrularak 10 dk.mayalandırılır.Sonra 10 eşit parçaya ayırarak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.Sıcak ortamda tepsi mayası için bekletilir.170 derece fırında pişirilir.Soğuduktan sonra bıçakla ortadan kesilir.Arasına krema sürülüp muz dilimleriyle servis yapılır.Üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.

5 yorum:

BASİTTARİFLER dedi ki...

çok severim yaaa ellerine sağlık canım gel beni ye diyor resmen

Saliş Mutfakta dedi ki...

harika gözüküyorlar ellerine sağlık

NilayinSihirliElleri dedi ki...

sevdiğim hafif bir pastadır ellerine sağlık

nilay dedi ki...

Nefisss
Tam bizim ağız tadımıza göre bir tarif
Ellerine sağlık
Sevgiler

fatime dedi ki...

Merhaba,lütfen un miktarını yazabilirmisiniz rica etsem?harika olmuş.