26 Ocak 2012 Perşembe

YOĞURTLU ETLİ MEZE


MALZEMELER
1 kg patlıcan
1 kg kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı dana eti
4-5 adet sivri biber
3 ortaboy soğan
karabiber.
SOSU İÇİN
1,5 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
pulbiber.

YAPILIŞI
Patlıcan ve kırmızı biberler közlenir.Küp küp doğranır ve zeytinyağı konulnuş tavada kavrulur.Eti ayrı bir tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.İçine baharatları ve doğranmış soğan, biberi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.Borcam tepsiye önce patlıcan ve kırmızı biberler üstüne kavrulmuş eti en üste de sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.Üzerine tereyağı kızdırıp pulbiberle servis yapıyoruz.

11 yorum:

Fatma dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL AZKALIR BENCE HARİKA
AFİYET OLSUN
SEVGİLER:)

pembe kekik dedi ki...

Çok lezzetli olmuştur eminim.Ellerine sağlık.

Baharcicegi dedi ki...

degisik bir meze olmus,doyurucu nefis görünüyor elinize saglik

nilay dedi ki...

OOO bu meze doyurur bizi
Parlıcanlı etli bayılırılırımmmm
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

NilayinSihirliElleri dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık.
bu kelime doğrulamayı kaldırma imkanımız yokmu??

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

nefis bir görüntü:))
ellerine sağlık canım:)
hayırlı cumalar:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM.YAZIN MUHAKKAK YAPICAM.
SEVGİLER...

sevda dedi ki...

çok değişik ve bir okadarda güzel bir tarif canım.yoğurtda çok yakışmış.ellerine sağlık.sevgiler.

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

ne kadar lezetli görünüyor, harika...çok besleyici. ellerine sağlık .

Leyla'nın Kahve Dükkanı

Şehrinaz dedi ki...

ismini okuyunca tarifi merak ettim:) tadı eminim harikadır ellerine emeklerine sağlık...

mehtap dedi ki...

bayılırım patlıcanlı herşeye,eline sağlık.