10 Ocak 2012 Salı

ELMA KALAYSI(MALATYA MUTFĞI)


Ocak ayı TUZ BİBER dergisinin konuk yazarı oldum.Yöresel bir yemek olan Arapkir mutfağına ait Elma Kalaysı,Taze Naneli Bisküvi ve Whoopie Pie la birlikte üç tarifim mevcut.
ELMA KALAYSI(Arapkir Mutfağı)
Malzemeler
500 gr kemikli kuzu eti
1 su bardağı nohut
1 su bardağı elma kurusu
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı domates püresi
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Önceden nohutu ıslatıp az haşlıyoruz.Eti düdüklü tencerede haşlayıp suyuyla birlikte kenarda bekletiyoruz.Tencereye yağı koyup soğanı ve salçayı kavuruyoruz.Eti,suyunu ve nohutu ilave edip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.Ocaktan almaya yakın ıslattığımız elma kurusunu ilave edip şekerini ve tuzunu atıyoruz.Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: