10 Ocak 2012 Salı

TAZE NANELİ BİSKÜVİ

MALZEMELER
180 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı kakao
1 yumurta
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
3-4 damla nane aroması
2-3 su bardağı un
YAPILIŞI
Tereyağını ve şekeri çok iyi çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.Hamuru 30 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz.Merdane yardımıyla açıp bisküvi kalıplarıyla kesiyoruz.Tepsiye yağlı kağıt serip bisküvilerin üzerine kürdan yardımıyla delikler açıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişiriyoruz.

2 yorum:

pompişCE dedi ki...

naneli büskivi kulağa değişik geliyo..görüntü muhteşem tadı da eminim öyledir..ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Faydası : Hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürür. Karaciğer yetersizliğini giderir. Safra akışını düzenler. Mide ağrılarını keser. Bağırsak spazmını giderir. Nefes almayı kolaylaştırır. Astım, grip, bronşit ve öksürükte faydalıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Sükunet verir. Heyecanları ve korkuyu yatıştırır. Kusmaları önler. Migren, uykusuzluk ve baş dönmelerinde faydalıdır. El ayak titremesi, dil tutukluğu, felç ve uykusuzlukta kullanılır. Kalbi kuvvetlendirir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser. Erkeklerde ruhsal kaynaklı iktidarsızlığı giderir. Anne sütünü artırır. Aybaşı kanamalarının muntazam ve ağrısız olmasını sağlar. Sütle şişen memelerin şişini indirir. Soğuk algınlığında faydalıdır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. İdrar söktürür. Mide ülseri ve gastrit olanlar fazla kullanmamalıdır. Şekercilik, likörcülük, lavantacılık ve eczacılıkta kullanılır.
http://sifalibitki.biz/nane.html