27 Ocak 2012 Cuma

PİLİÇ TOPKAPI



MALZEMELER
Kişi sayısında kemiksiz tavuk but
2 su bardağı jasmine pirinç
4 su bardağı sıcak su
dolmalık fıstık
kuş üzümü
1 orta boy soğan
dereotu
karabiber ,yenibahar,tuz
50gr tereyağı
sıvıyağ
YAPILIŞI
Teflon tencereye sıvıyağ koyup fıstıkları ve doğranmış soğanı kavuruyoruz.Yıkanmış pirinçleri katıp kavurmaya devam ediyoruz.Suda beklettiğimiz üzümü, dereotunu ve tuzu da katıyoruz.Tereyağını ve suyunu da ilave edip 17 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.En son baharatlarını atıp demlenmeye bırakıyoruz.Kasapta tavuk butlarının kemiklerini ayıklatıp ince dövdürüyoruz.Yıkadıktan sonra içine kaşık yardımıyla pişirdiğimiz pilavdan koyup bohça yapıp ters çevirerek fırın tepsisine diziyoruz.Tavukların üzeri kızarana dek 200 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

mehtap dedi ki...

Harika bir ana yemek, eline sağlık

http://www.arenandfamily.blogspot.com/ dedi ki...

teşekkür ederim canım

http://www.tarifrehberi.com/ dedi ki...

eline sağlık bebeğimmmm