26 Ocak 2012 Perşembe

KIYMALI YAĞLAMA (KAYSERİ MUTFAĞI)



MALZEMELER
HAMURU İÇİN
5 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çorba kaşığı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN
1/2 kg kıyma
1 kuru soğan
4-5 sivri biber
2-3 domates
1 çorba kaşığı salça
125 gr tereyağı
1 çay bardağı su
tuz,karabiber,kekik,kırmızı toz biber.
SOSU İÇİN
Süzme yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Unun ortası açılır.Maya,şeker ve ılık su ilave edilir.Tuz eklenip hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp servis tabağı büyüklüğünde merdaneyle açılır.Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirilir.Kurumaması için şebit sofra bezinin içinde ılık saklanır.Tencereye sıvıyağ konulup yemeklik doğranmış soğan çevrilir.Kıyma iave edilir.Sonra biber,domates ve salça eklenir.Kavurmaya devam edilir.Tereyağı ve su ilave edilir.Baharatlar eklenip ocaktan alınır.Servis yaparken şebitlerin arasına kıymalı harçtan konur.Her katta aynı işlem yapılır.Yaklaşık 25 kat şebit oluyor.Bıçakla dörde bölünür.Dört kat servis edilir.Bu hamur 25 kişiliktir.Arasına süzme yoğurt konularak yenir.Afiyet olsun.

3 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

ohoho valla canim ciddi söylüyorum inan cok canim cekti simdi bak...tam sevdigim tür olmus bu (tarifi aliyorum)
öptüm sevgiler

http://www.arenandfamily.blogspot.com/ dedi ki...

Emelcim harika oluyor üstelik çok doyurucu ve bereketli teşekkürler

NilayinSihirliElleri dedi ki...

çok severim ve uzun süredir yapmamıştım. kayserinin yağlamasını:)))