12 Ocak 2012 Perşembe

ISLAK KURABİYE


MALZEMELER
250 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
alacağı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
ÜZERİNE
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yağ,şeker ve yumurta çırpılır.Diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şerbete fırından çıkan kurabiyeler batırılır ve hindistan cevizine bulanır.Afiyet olsun.

1 yorum:

ŞÜKRAN dedi ki...

Günaydınlar bu tarifi birkaç kez denedim.. sıcak sıcak o gevrekliğiyle şuruba batırılmasıyla ortaya gerçektende çok farklı bir lezzet çıkıyor. Eline sağlık sevgiyle kal..