13 Ocak 2012 Cuma

HAŞHAŞLI REVANİ

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
ÜZERİNE
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
2 paket droetker meyveli sos
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetini pişirip soğutuyoruz.Revaninin malzemelerini çırpıp yağlanmış büyük yuvarlak borcam tepsiye döküyoruz.170 derece fırında pişiriyoruz.Kek sıcakken şerbetini döküyoruz.Revani soğuyunca krem şantisini sürüp en üste hazırladığımız meyveli sosla kaplıyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Haşhaşlı revaninin görünüşü dahada bir farklı oluyor. Ellerinize sağlık...