26 Ocak 2012 Perşembe

HAMSİLİ PİLAV(KARADENİZ MUTFAĞI)

MALZEMELER
2 kg hamsi
3 su bardağı jasmine pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1/2 demet dereotu
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın,yenibahar ve toz şeker
6 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Hamsiler ayıklanıp yıkanıp,tuzlanır.
Dolmalık fıstıklar sıvıyağda kavrulur.Pirinç,ıslatılmış üzüm ve baharatlar eklenerek kavurmaya devam edilir.Suyu ilave edilip 17 dk. kısık ateşte pişirilir.Kek kalıbını yağladıktan sonra hamsiler sırayla döşenir.İç pilav koyulduktan sonra yine hamsiyle kapatılır.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.Ters çevrilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok: