16 Ocak 2012 Pazartesi

AY ÇÖREĞİ


MALZEMELER
250 gr tereyağı (eritmeden)
1 kg un
10 gr tuz
100 gr toz şeker
30 gr yaş maya
3 yumurta akı(sarısı üzerine)
400 ml.ılık su.
İÇİ
2 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kakaolu pastaban
Islatmak için süt
YAPILIŞI
Maya,ılık su ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle yuvarlak açarak iç malzemesini koyuyoruz.Sonra rulo şeklinde kıvırıp ay şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp teflon tavada kavurduğumuz file fındıkları serpiyoruz.200 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

4 yorum:

pompişCE dedi ki...

Ayy çöreğini severim..eline sağlık..

NilayinSihirliElleri dedi ki...

ay çöreği çocukluğumun lezzeti bayılırım. mutlaka deneyecem tarifini fundacım ellerine sağlık

Senem dedi ki...

Off canım aldım tarifi pandispanya yerine kek olur deyilmi. Ellerine sağlık

http://www.arenandfamily.blogspot.com/ dedi ki...

senemcim evde ne varsa olur ben buzlukta saklıyorum kalan kek parçalarını kullanıyorum ya da hazır kakaolu kek kullanabilirsin