28 Aralık 2011 Çarşamba

KREMALI ISPANAK SOTE

MALZEMELER
1 kg ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
deniz tuzu,karabiber
az muskat rendesi
100 gr parmesan rendesi
1 çimdik toz şeker
YAPILIŞI
Tencereye yağı döküp doğranmış soğan ve sarısakla kavuruyoruz.Ispanağı ekleyip tuz,karabiber ve toz şekeri ilave edip soteliyoruz.Ispanağı bir süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.Yine aynı tencereye kremayı koyup kaynatıyoruz.Ispanağı,muskat rendesini ve parmesanı ekleyip karıştırıyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok leziz bir tarif.Çok sevdim.Ellerine sağlık.