25 Aralık 2011 Pazar

FIRINDA AVCI BÖREĞİ

Malzemeler
6 adet yufka
500 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
200 gr dövülmüş ceviz
maydonoz
karabiber,tuz,kimyon,yenibahar
sıvıyağ
4 yumurta
galeta unu
Yapılışı
Yufkaları yağlayıp 2 yufka üst üste gelecek şekilde bıçak yardımıyla 8'e bölüyoruz.Toplamda 24 adet börek elde ediyoruz.Soğanı yağda kavurduktan sonra kıymayı ekliyoruz.Bulguru,salçayı ve diğer malzemeleri ekleyip demlenmesini sağlıyoruz.Yufkalara harcı paylaştırıp sigara böreği gibi sarıyoruz.Yumurtaları çırpıp börekleri batırıyoruz.Sonra galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

6 yorum:

Tombul Tarifler dedi ki...

bayılırım ellerine sağlık. sevgiler

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

of of bayılırım avcı böreğine... çıtır çıtır çok lezzetli oluyor. ellerine sağlık.

Leyla'nın Kahve Dükkanı

Ahu dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok güzel olur bu börek :)

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Çok severim bu böreği. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

birtutamkekik dedi ki...

mmm..
misss mübarek miss..
hemde fırında:)
ellerine sağlık canım..
aldım bi tanecik..
muhabetle:)

http://www.arenandfamily.blogspot.com/ dedi ki...

içi yalancı içli köfte gibi oluyor arkadaşlar sevgiler