12 Aralık 2011 Pazartesi

AŞURE



MALZEMELER:
250 gr buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı fasulye
250 gr çekirdeksiz üzüm
1 portakal kabuğu
1 kg şeker
6-7 tane karanfil
1 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kadar kayısı
bir tutam tuz
ÜZERİNE:
incir,kayısı,hindistan cevizi,toz yeşil fıstık,fındık,nar,ceviz
YAPILIŞI:
Buğday,fasulye ve nohut akşamdan ıslatılır.
Ertesi gün her biri ayrı ayrı kaynatılır.Çok yumuşamadan ocak kapatılır.Büyük bir tencerede şeker hariç tüm malzemeler göz kararı suyla kaynatılır.En son şeker ilave edilip bir iki taşım kaynatılıp ocak kapatılır.Kaselere paylaştırılıp üzeri süslenir.Afiyet olsun.

5 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

nefis görünüyorrrrrrrrrrrrrr

Mutfak dili dedi ki...

Cok guzel gozukuyor rengli rengli elinize saglik..
Sevgiler..

mutluevler dedi ki...

Sunum ve fotoğraf muhteşem olmuş... *

Tombul Tarifler dedi ki...

bu ne emek bu ne intizamdır böyle bayıldım. sevgiler

Küçük Şef dedi ki...

Bence de, hazırlarken ne kadar emek ve sevgi verildiği belli görüntüden. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.