28 Aralık 2011 Çarşamba

ANTİPASTO TABAĞI VE PESTO SOS

IZGARA KABAK,PATLICAN VE DOMATESLİ MOZERELLA(PESTO SOS VE BALZAMİC SİRKE ÇEKTİRME)
PESTO SOS
Malzemeler:
1 demet taze fesleğen
kavrulmuş dolmalık fıstık
sarımsak
sızma zeytinyağı
deniz tuzu ve karabiber
Parmesan peyniri
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler Braun Multiguik 5 ile püre kıvamına gelene dek çırpılır.Zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
BALZAMİC SİRKE ÇEKTİRMESİ:
Tencereye balzamic sirkeyi alıp kaynatmaya başlıyoruz.Nar ekşisi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.Salatalara çok yakışıyor çok leziz bir sos.
DOMATESLİ MOZERELLA
Domatesleri halka halka kesip tuzladıktan sonra aralarına mozerella peyniri yerleştiriyoruz.Fesleğenle süsleyip balzamic sirke çektirmesiyle servis ediyoruz.
KABAK VE PATLICAN IZGARA
Kabak ve patlıcanları uzun uzun kesip tuzlu suda beklettikten sonra kuruluyoruz.Döküm ızgara tavayı ısıtıp fırça yardımıyla kabak ve patlıcanlara sızma zeytinyağı sürüyoruz.Arkalı önlü pişirip pesto sosla servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: