23 Kasım 2011 Çarşamba

KREM KARAMEL

MALZEMELER:
1 kg süt
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta.
KARAMELİ İÇİN:
7 yemek kaşığı şekeri teflon tavada eritiyoruz.Kaseleri ıslatıp birer kaşık karamel döküyoruz.Muhallebisi için tüm malzemeleri çırpıp pişiriyoruz.Kaselerdeki karamelin üzerine muhallebiyi paylaştırıp soğuduktan sonra bir gece dolapta bekletiyoruz.Servis yaparken kaseleri ters çevirip tabakta sunum yapıyoruz.Bu tarif benim gibi yumurta kokusunu sevmeyenler içindir.Orjinal krem karamel tarifinde bol yumurta kullanılır.

1 yorum:

PINKY FASHION dedi ki...

krem karamele bayılırım ve bu çok leziz görünüyor, ellerine sağlık