29 Kasım 2011 Salı

KEREVİZLİ MANTAR DOLMASI

MALZEMELER:
1 adet kereviz
1 havuç
1 orta boy soğan
20 adet büyük boy mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr dana jambon
2 diş sarımsak
rende kaşar peyniri
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Mantarların saplarını çıkarıp limonlu suda bekletiyoruz.Kerevizi,havucu ve soğanı küp küp kesiyoruz.Bir tavada yağı kızdırıp kerevizi soğanı ve havucu soteliyoruz.Sonra kıyılmış sarımsak,doğranmış jambonu tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.Ocağı kapatıyoruz.Mantarların suyunu kağıt havluyla alıyoruz.Mantarların kenarlarına sıvıyağ sürüyoruz.İçlerine sebzeli harcı doldurup rende kaşarı serpiyoruz.15 dakika fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: