23 Kasım 2011 Çarşamba

KAVURMALI PİLAV

MALZEMELER:
500 gr orta yağlı kuzu eti
500 gr su
az tuz.
Pilav için:
1 su bardağı jasmin pirinç
2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Eti suyla tencereye koyup orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Yağını verince tuz ilave ediyoruz.Ocağı kapatıyoruz.Kolay pilav tarifi, arkadaşım Gonca ya ait her zaman tutuyor.Tencereye yağı koyup yıkadığımız pirinci kavuruyoruz.Sonra 2 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave ediyoruz.Kısık ateşte 17 dk.pişiriyoruz.Pilavın tane tane olması için pişerken tencerenin kapağını kağıt havluyla kapatırsak tüm nemi çeker.Bu tarif sadece yasmin pirinç için geçerlidir.Servis ederken kaseye pilav koyup üzerine kavurmayı yayıyoruz.Ters çevirip afiyetle yiyoruz.

1 yorum:

zencefil dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık.